Thailandsk biffsalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
5 ss
vann1 stk
løk i tynne båter8 bl
mynte, frisk1 ts
chilipulver3 ss
sitronsaft3 ss
nam pla fiskesaus1 ts
sukker1 stk
salathode1 potte
koriander, ferskSlik gjør du det:
Tørrstek risen i panne til den er lysebrun. Støt den i en morter til den er finmalt. Skjær kjøttet i tynne skiver. Kok opp vann legg i kjøttet og vend om et par ganger. Trekk kasserollen vekk fra platen. Rør inn ris, løk i tynne båter, finhakket mynte, chilipulver, sitronsaft, fiskesaus og sukker. Smak til ev med mer sitronsaft, fiskesaus eller sukker. Skyll og riv salaten i litt store biter og vend inn kjøtt og krydderblandingen. Dryss over rikelig med hakket koriander.