Tomates a la Corobessa con pesto
Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
TilbehørIngredienser
8 porsjoner
Pesto
2 neve
basilikum, frisk30 g
pinjekjerner2 fedd
hvitløk50 g
parmesan, nyrevetTomater
10 stk
tomatSlik gjør du det:
- Tomater med pesto Rist/stek pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne men ikke brune. Ha frisk basilikum, pinjekjerner og hvitløk i en hurtighakker og kjør sammen mens du sper med olje i en tynn stråle til en litt tynn grøtaktig konsistens. Tilsett revet parmesan og kjør lett sammen. Smak til med salt og pepper. Lag et lite snitt i skinnet på tomatene og legg dem i kokende vann i ca 30 sek. Avkjøl raskt i iskaldt vann og trekk av skinnet. Del tomatene i båter. Kok opp balsamicoeddik og la trekk uten lokk til en sirupaktig konsistens. Avkjøl og "ringel" balsamicosirup over tomatene før servering.