Tomatfocaccia
Dette store brødet er perfekt å servere sammen med en suppe eller til en buffet. Å bake i en langpanne er veldig praktisk, siden du slipper all jobben med å kjevle og rulle det er bare å klemme deigen ut i langpannen.
Christopher Sjuve
120 minutter
BakverkIngredienser
Slik gjør du det:
(Gir 1 stort brød) Smuldre gjæren i en bolle. Ha i fingervarmt vann (37 °C). Rør ut gjæren i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, salt, 2 ss olivenolje og mel. Arbeid deigen sammen i noen minutter, den skal være løs. Pudre over litt mel og la deigen heve under et håndkle i ca 40 minutter. Hell deigen over i en langpanne med bakepapir og trykk den ut med mel på hendene. Lag små hull i deigen med fingrene og hell over 3 ss olivenolje. Del opp tomatene og trykk dem litt ned i deigen. Trykk også ned noen rosmarinkvister og strø over flaksalt. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca 15 minutter. Sett ovnen på 225 °C. Stek brødet i midten av ovnen i ca 25 minutter. La brødet avkjøles litt og server det helt nystekt. La hver enkelt bryte av en passe stor del eller skjær brødet i biter.