Tomatpai

Tomatpai

Tomatpai er en super ting å servere som tilbehør. En pai med tomat er lett å lage - og du! ALLE liker tomatpai.

Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
Form og pai

Slik gjør du det:

Begynn med å lage deigen. Bland sammen hvetemel og salt, lag en fordypning i melet og tilsett mykt smør i terninger og egg. Elt sammen til en glatt deig. Pakk deigen i plastfolie og la ligge kaldt i 2-3 timer. Kan gjerne lages dagen i forveien. Kjevle ut deigen og legg den over i en pairform. Sett kaldt. Til fyllet, skjær tomatene i tykke skiver og ta ut innmaten. Legg skivene på en rist over oppvaskkummen (eller et fat), dryss over salt. Dette for at væske skal sive ut og gjøre tomatene litt fastere. Pisk eggene lett sammen bland inn myk kremost, kesam, revet ost, hvetemel og litt revet muskatnøtt, salt og pepper. Hell blandingen over i pairformen. Stek på nederste rille i varm stekeovn 180 ºC i ca 30 min. Tørk lett av tomatskivene og legg dem over i formen, pensle med litt olivenolje og stek videre i ca 20 min. Skyll godt av ruccolasalat, vend inn olivenolje, revet parmesan, flaksalt og grovmalt pepper. Legg salaten på toppen av den stekte paien ved servering.

Kanskje disse også frister?