Tomatsuppe med brød og pesto
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 kg
solmodne tomat er2 stk
løk4 ss
olivenolje2 fedd
hvitløk1 ts
sukker2 dråpe
tabascoPesto
1 potte
basilikum2 fedd
hvitløk4 ss
parmesan, nyrevet1.5 dl
olivenoljeTilbehør
Slik gjør du det:
Flå tomatene ved først å fjerne stilken. Skjær et lite kryss på undersiden av tomatene før de legges i kokende vann ca 1 min (tiden er avhengig av størrelsen på tomatene). Legg tomatene over i kaldt vann. Trekk av skinnet og skjær vekk det harde stilkfestet. Finhakk løk og surr myk i olje, tilsett finhakkede tomater, finhakket hvitløk og kraft og kok op og la trekke under lokk i ca 20 min, ta av lokket og la suppen trekke videre uten lokk i 10-15 min. Smakt til med salt, pepper, finhakket basilikum og ev et par dråper tabasco. Lag pesto mens suppen koker. Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede (lett stekte uten smør) pinjekerner og parmesan. Kjør sammen og spe med olje. smak til med salt og pepper. Stek terninger av brød og pinjekjerner sprø i olje og vend inn et par ss pesto. Legg 2-3 ss av det urtestekte børdet og pinjekjernene i suppen ved servering. Pesto kan også røres inn i suppen rett før servering.