Torsk i kaperssaus
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
torskefilet uten skinn1.5 ts
salt0.5 ts
hvit pepper2 dl
fiskekraft2 dl
hvitvin, tørr2 stk
eggeplomme1 dl
matfløte2 ss
kapersSlik gjør du det:
Skjær torskefileten i mindre stykker og rull dem eventuelt sammen. Dryss på salt og pepper. Kok opp fiskekraft og hvitvin, legg fisken i og la den trekke til den er gjennomkokt, ca. 7 minutter. Ta opp fisken og hold den varm. Sil kokelaken og kok den opp. Visp sammen eggeplommer og fløte og visp det i kokelaken. Varm sausen til den tykner, den må ikke koke, da skiller den seg. Tilsett kapers med litt av laken og smak om sausen trenger mer salt og pepper. Hell sausen over fisken før servering.