
Torsk med hasselnøtter
Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...
Oppskrift av: Christopher Sjuve
15 minutter
HovedrettIngredienser
400 g
torskefilet50 g
hasselnøtter50 g
rosiner1 kvist
rosmarin, kan sløyfes eller byttes mot støtt, tørket rosmarin1 stk
eggSlik gjør du det:
Ha hasselnøttkjerner, rosiner og rosmarin i en kjøkkenmaskin. Kjør til det blir et ganske fint, men stopp før det blir pulver. Legg nøtteblandingen på en tallerken.
Skill plommen fra eggehviten. Pisk eggeplommen og legg på et fat.
Skjær fiskefileten i serveringsstykker. Du kan velge om du serverer en eller to stykker per person.
Vend fiskefileten i den piskede plommen. Rull den så i nøtteblandingen.
Stek fisken i smør og olje, ca tre minutter på hver side til fisken er gjennomstekt, men ikke tørr.