Torskekaker, råstekte poteter og grønnsaksremulade
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.5 ts
salt2 stk
egg2 dl
fløte2 ss
hvetemel1 stk
gulrot1 stk
poteterOvnsstekte poteter
Grønnsaksremulade
0.5 stk
blomkål1 stk
fennikel2 stk
gulrot2 ss
rapsolje3 ss
eplecidereddik1 ss
sukkerDressing til remuladen
2 dl
crème fraîche2 ss
finhakketsylteagurk1 ss
sennep2 ts
sitron, pressetSlik gjør du det:
Alle ingrediensene bør ha samme temperatur Del torsken i mindre biter og kjør til en grov masse i en foodprocessor eller kjøttkvern. Ha den grovhakkede torsken over i en arbeidsbolle og rør den seig med salt. Tilsett sammenpisket egg, fløte og hvetemel vekselvis og rør sammen til en smidig farse. Klem vannet godt ut av finrevet potet og gulrot og rør grønnsakene inn i farsen sammen med finhakket dill. Sett farsen kaldt i 20-30 min. Form til kaker og stek i olje/ smør i varm panne i ca 3 min på hver side. Pass på at fiskekakene får en god stekeskorpe før de snues. Ovnsstekte poteter Skrubb og del poteter i båter, vend med olje, salt,pepper og finrevet sitronskall. Legg i ildfast form og stek i varm stekeovn 225 ºC i 40-50 min. Grønnsaksremulade Rens grønnsakene. Riv "blomstene" av blomkålen på det groveste på rivjernet. Del resten av blomkålen, fennikel og gulrøtter i små terninger. Kok grønnsakene i olje, eddik og sukker i 3-4 min. Rør sammen ingrediensene til dressingen, smak til med salt, pepper og sukker. Vend de avkjølte grønnsakene inn i dressingen og rør inn fin hakket dill, gressløk eller persille.