Totenkringler
Christopher Sjuve
180 minutter
BakverkIngredienser
5 dl
melk100 g
gjær250 g
sukker250 g
smør2 ts
maltkardemomme1 ts
hjortetakksalt2 stk
egg1 kg
hvetemelTil pensling:
1 stk
sammenvispeteggSlik gjør du det:
Smelt halvparten av smøret og tilsett melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Rør inn sukkeret og bland inn mel til det er en svært løs deig. Sett deigen til heving ca. 1 time. Rør inn resten av smøret (halvsmeltet) og tilsett mer mel til deigen nesten "slipper" bollen. Deigen skal fortsatt være løs. La den heve igjen ca. 1/2 time. Del så deigen i ca. 80 biter og trill hver bit til 15 cm. lange pølser. Form hver pølse til en kringle og sett dem på smurt stekeovnsplate. Etterhev på platen. Pensle kringlene to ganger, slik at de blir flotte og blanke og stek dem. I stekeovnen på midterste rille ved 250 grader ca. 5 minutter. Server gjerne totenkringlene lunkne. Oppskriften er hentet fra melk.no (Opplysningskontoret for meieriprodukter)