Uer escabeche
Bruk helst uerfilet med skinnet på. La skinnsiden ligge opp i ovnen - det gir mest saftig resultat.
Christopher Sjuve
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
2 porsjoner
300 g
uerfilet med skinn1 stk
hvitløk3 stk
gulrot3 stk
sjalottløk1 ss
knuste fennikel frø2 stk
stjerneanis, hel2 dl
olivenolje0.5 g
safran1 dl
hvitvin3 dl
fiskekraftFennikelsalat
1 stk
fennikel0.5 stk
sitron, saften av den1 stk
sjalottløk, finhakketSlik gjør du det:
Kutt grønnsakene fint og fres dem lett i olje sammen med krydder. Tilsett væsken og kok opp. Ha over i en form og legg fisken i. Bak i ovnen på 90 °C i ca 30 min sjekk fisken underveis. Fennikelsalat: Skjær fennikelen i tynne skiver. Bland alt og smak til med sukker, salt og pepper. Anrett på fat ved å legge grønnsaksblanding først, så fennikelsalat og fisk øverst.