Valnøttrundstykker
Nøtter setter en spennende smak på gjærbakst, og disse rundstykkene er intet unntak. Blanding av flere kornsorter i deigen spisser smaken ytterligere.
Christopher Sjuve
120 minutter
BakverkIngredienser
3.5 dl
vann400 g
speltmel, siktet50 g
sammalt rug, grov50 g
byggmel100 g
valnøtter10 g
havsalt25 g
gjærSlik gjør du det:
(10 stk) Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl vann til senere. Kjør deigen i ca. 4 minutter på sakte fart. Øk så hastigheten, og kjør i ca. 7 minutter. Tilsett så den siste skvetten med vann, litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og blank. La deigen hvile i ca. 1 time. Del deigen i emner og form til ti runde kuler. Hev rundstykkene til dobbel størrelse. Snitt dem med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøles på rist.