Varmsyltet ørret med pepperotkrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
500 g
ørretfilet uten skinn75 g
saltLake
5 dl
vann2 dl
hvitvinseddik375 g
sukker0.5 stk
løk0.5 ss
sennepsfrø2 stk
nellikspiker2 stk
laurbærblad0.5 ss
pepperkorn1 stk
rødløkPepperrotkrem
1.5 dl
seterrømme2 ss
pepperot, revet0.5 ss
hvitvinseddik0.5 ss
sukkerSlik gjør du det:
Skjær ørret i terninger 2x2 cm, vend inn salt og la ørreten ligge en time med saltet. Kok opp ingrediensene til laken og la den trekke i ca 30 min. Legg ørreten i den kokende laken og trekk kasserollen vekk fra platen. La ørreten avkjøles i laken, tilsett rødløk i tynne strimler. Sett den avkjølte laken med fisken i kjøleskapet natten over. Ved servering ta fisken ut av laken og server med salat, ev høvlet slangeagurk og pepperrotkrem. Pepperotkrem Bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper. Noen vil ha pepperrotkremen syrlig, andre søt. Prøv deg frem med sukker. Fersk revet pepperrot avgir sterkere smak hvis den blir stående for lenge. Begynn med liten mengde pepperrot og prøv deg frem.