Vegetargryte med couscous
Lun gryte med kikerter, masse grønt, rosiner og "varme" krydder.
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
rødløk2 fedd
hvitløk1 stk
rød chili0.5 ts
ingefær4 stk
gulrot3 ss
olivenolje0.5 stk
squash2.5 dl
grønnsaksbuljong1 bokser
hakkede tomat er1 bokser
kikerter (hermetiske)1 dl
rosiner0.5 ts
kanelCouscous:
500 g
couscous5 dl
vann1 ss
olje0.5 ts
salt2 ss
persille2 ss
korianderSlik gjør du det:
Skjær løk i ringer. Finhakk hvitløk og chilipepper. Skjær gulrøtter og squash i tynne staver. Varm oljen i en sauteringspanne/panne med høye kanter. Fres løk, hvitløk, chilipepper og ingefær til løken er blank/mør. Tilsett gulrøtter, buljong og tomater og la det koke i ca 10 min. Tilsett squash, godt avrente kikerter og rosiner og kok opp. Smak med kanel, salt og pepper. Kok opp vann med olje og salt i en kasserolle. Tilsett couscousgrynene og la dem svelle under lokk i ca 5 min. Tilsett finhakkede urter og rør rundt og løft på grynene slik at de blir luftige og fine.