Vegetargryte med couscous

Vegetargryte med couscous

Lun gryte med kikerter, masse grønt, rosiner og "varme" krydder.

Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Gryterett

Ingredienser

4 porsjoner

1 stk

rødløk

2 fedd

hvitløk

0.5 ts

ingefær

4 stk

gulrot

0.5 stk

squash

1 dl

rosiner

0.5 ts

kanel

Couscous:

500 g

couscous

5 dl

vann

1 ss

olje

0.5 ts

salt

Slik gjør du det:

Skjær løk i ringer. Finhakk hvitløk og chilipepper. Skjær gulrøtter og squash i tynne staver. Varm oljen i en sauteringspanne/panne med høye kanter. Fres løk, hvitløk, chilipepper og ingefær til løken er blank/mør. Tilsett gulrøtter, buljong og tomater og la det koke i ca 10 min. Tilsett squash, godt avrente kikerter og rosiner og kok opp. Smak med kanel, salt og pepper. Kok opp vann med olje og salt i en kasserolle. Tilsett couscousgrynene og la dem svelle under lokk i ca 5 min. Tilsett finhakkede urter og rør rundt og løft på grynene slik at de blir luftige og fine.

Kanskje disse også frister?