Vegetarisk gulasjsuppe
Christopher Sjuve
30 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
300 g
Quorn farse1 stk
løk2 stk
hvitløksfedd1 stk
paprika, rød3 stk
poteter2 ts
paprikapulver1 ts
oregano1 ts
spisskum, malt2 ss
tomatpuré1 bokser
tomater, knuste1.2 l
vann3 stk
grønnsaksbuljongTil servering
Slik gjør du det:
Skrell og hakk løk og hvitløk. Skjær paprikaen i små terninger. Skrell og skjær potetene i terninger.
Fres grønnsakene i smør, tilsett Quorn-farsen og la alt bli brunt. Bland i krydderne og la dem surre med en stund.
Tilsett tomatpuré, tomater, vann, buljong og poteter.
Kok suppen under lokk ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Strø over hakket persille og server med en klatt crème fraîche.
Hva er Quorn?
I begynnelsen av 1960-årene var ernæringsfysiologer og helseeksperter redde for at den spådde befolkningsøkningen skulle lede til en global mangel på mat og protein. Matforskere begynte å lete etter nye proteinkilder.