Viltkaker med stuede grønnsaker og rørte tyttebær
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Viltkaker:
2 ts
salt0.5 ts
timian2 stk
knusteinebær1.5 ss
potetmel1 stk
egg2 dl
melk eller matfløteStuede grønnsaker:
1.5 l
Grønnsaker3 ss
hvetemel1 ss
smør0.5 ts
timianTilbehør:
Slik gjør du det:
Rør kvernet kjøtt med salt og pepper. Bland inn krydder, potetmel og egg og spe med melk eller fløte. Form til kaker og stek i smør i panne 4-5 min på hver side. Rens og del grønnsakene i terninger og kok møre i lettsaltet vann. Ta dem opp og la dem renne godt av seg. Lag en fyldig hvit saus. Rist ut melet i litt av den kalde melken. Kok opp resten av melkeblandingen og tilsett meljevningen. Kok opp og la sausen trekke 8-10 min. Smak til med salt, pepper, smør og timian. Tilsett grønnsakene og varm opp. Server viltkakene med mandelpoteter, grønnsaksstuing og rørte tyttebær.