Finnbiff på ny måte (reinskav)

Finnbiff på ny måte (reinskav)

Finnbiff blir supert når den får kult tilbehør.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

Til finnbiff

400 g

finnbiff

1.5 dl

kremfløte

1 dl

hvitvin

3 stk

sopp

1 stk

løk

Til pureen

100 g

smør

300 g

jordskokk

700 g

poteter

2 stk

pastinakk

Garnityr

Sort saus

1 dl

sukker

Slik gjør du det:

Sort saus
Kok balsamicoeddik og sukker sammen i noen minutter. La det kjøle seg ned og bli tykt.
Finnbiff
Finhakk løk og skjær den ferske soppen i skiver.
Ha smør og olje i en stekepanne. Ha i finnbiff, løk og sopp. Stek i fire, fem minutter. Ha i tørket sopp og hvitvin og la det koke inn. Ha i fløte og la det koke seg tykt. Rett før servering rører du inn litt sennep og smaker til med salt og pepper.
Puré og pastinakk
Skrell og skjær pastinakken i skiver. Skrell jordskokker og potet. Kok jordskokk, potet og pastinakk mørt i saltet vann. Mos potet og jordskokk sammen (ikke pastinakk, hold den varm). Mos potet og jordskokk med smør.
Hakk paranøtter og ha det i en varm, tørr panne i noen minutter.
Legg opp: Skjær pastinakken i skiver. Legg skiver i midten av tallerkenen. Legg mosen rundt og topp med finnbiff. Dryss over nøtter og timian. Legg litt balsamicosirup ytterst langs kanten.

Kanskje disse også frister?