
Finnbiff - klassisk gryte med reinsdyr
Finnbiff er reinsdyr på sitt beste. Her er den originale oppskriften på gryte med finnbiff.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
1 stk
løk4 stk
gulrøtter600 g
poteter4 skiver
bacon5 stk
champignon eller annen sopp2.5 dl
crème fraîche eller rømme2 stk
einebær40 g
brunost500 g
finnbiff2 ss
gressløkSlik gjør du det:
Finhakk løken og skjær baconet i små biter. Ha løk og bacon i en dyp stekepanne. Stek til løken er gyllen på middels svak varme (ha eventuelt i litt smør eller olje om baconfettet ikke er nok).
Skrell og skjær poteter og gulrøtter i store terninger. Skjær soppen i skiver. Ha poteter, gulrøtter og sopp i stekepanna og la det steke i 5-10 minutter.
Ha i crème fraîche, finnbiff, hakket brunost og knust einebær. La det koke til potetene er møre og det begynner å tykne.
Smak til med salt og pepper. Og dryss over litt gressløk.