Finnbiff - klassisk gryte med reinsdyr

Finnbiff - klassisk gryte med reinsdyr

Finnbiff er reinsdyr på sitt beste. Her er den originale oppskriften på gryte med finnbiff.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Finhakk løken og skjær baconet i små biter. Ha løk og bacon i en dyp stekepanne. Stek til løken er gyllen på middels svak varme (ha eventuelt i litt smør eller olje om baconfettet ikke er nok).
Skrell og skjær poteter og gulrøtter i store terninger. Skjær soppen i skiver. Ha poteter, gulrøtter og sopp i stekepanna og la det steke i 5-10 minutter.
Ha i crème fraîche, finnbiff, hakket brunost og knust einebær. La det koke til potetene er møre og det begynner å tykne.
Smak til med salt og pepper. Og dryss over litt gressløk.

Kanskje disse også frister?