Yoghurtbrød med havregryn, frukt og nøtter
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
BakverkIngredienser
5 dl
yoghurt naturell5 dl
vann100 g
gjær1 kg
grovbakstmel100 g
hvetemel1 ts
salt2 ss
sukker, brunt1 dl
havre gryn til dryssSlik gjør du det:
Varm yoghurt og vann til fingervarmt. Løs fersk gjær opp i litt av væsken. Tørrgjær blandes i melet.
Tilsett mel, frukt og nøtter og elt sammen til en glatt smidig deig.
Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving ca 30 min. Ta deigen ut på bakebord, del i to, elt form til to brød og legg i smurte former (a ca 1 liter). Dekk med plast og sett til etterheving ca 50 min.
Pensle med egg eller vann og dryss over havregryn. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 ºC i 45-50 min.