Yoghurtbrød med urter
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
BakverkIngredienser
3 dl
vann3 dl
yoghurt naturell2 ss
olivenolje til deig50 g
gjær2 ts
salt0.5 ts
sukker1.5 l
hvete mel/grovbakstmelUrtesmør:
Slik gjør du det:
Varm opp vann, yoghurt og olje til 37 ºC (fingervarmt). Rør ut gjæren i litt av væsken. Tilsett salt, sukker og mel og arbeid sammen til en glatt deig. Tilsett så mye hvetemel at deigen blir blank og smidig og lett å arbeide med. Elt deigen lett med olje, slik at oljen legger seg rundt deigen. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 45 min, til den har hevet til dobbel størrelse. Ha deigen på et melet bakebord, og kna den godt. Del deigen i to emner og klapp ut til to rektangler. Dryss over urtene og rull deigen fast sammen. Dekk med et kjøkkenklede og la brødene etterheve ca. 20 min. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 200 ºC i ca 30 min. Avkjøl brødene på rist. Tips: Urtene kan eltes inn i deigen. Det kan også tilsettes revet ost og/eller finhakket hvitløk sammen med urtene. Urtesmør: Kjør mykt smør, urter, hvitløk og litt sitronsaft i en hurtigmikser til ett grønt luftig smør.