Yoghurtbrød

Yoghurtbrød

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Varm opp vann, yoghurt og olje til, 37 °C (fingervarmt). Rør ut gjæren i litt av væsken. Tilsett salt, honning/sukker og mel og arbeid sammen til en glatt deig. Tilsett så mye hvetemel at deigen blir blank og smidig og lett å arbeide med Elt deigen lett med olje, slik at oljen smører seg rundt deigen. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 45 min, til den har hevet til dobbel størrelse. Ha deigen på et melet bakebord, og kna den godt. Del deigen i to emner. Klapp ut til to rektangler, rull deigen fast sammen og legg ev i smurte former, eller form til runde brød og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et kjøkkenklede og la brødene etterheve ca. 20 min. Pensle med lunkent vann. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 200 °C i ca 30 min. Avkjøl brødene på rist.

Kanskje disse også frister?