Afrikansk lammegryte
Christopher Sjuve
90 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
gryte kjøtt med bein1 bokser
kikerter2 stk
aubergine1.5 ts
salt1 ts
pepper2 bokser
tomater1 ss
korianderfrø0.5 ts
spisskum, frø2 ts
muskat, revet3 ss
olje3 stk
rød chili, finhakket2 ss
ingefær, revet2 fedd
hvitløk, finhakket1 ts
eddik2 ss
hakket persille1 ss
hakket korianderSlik gjør du det:
Knus korianderfrø og spisskummen i en morter. Tilsett salt og muskat og gni krydderblandingen godt inn i kjøttet. Brun kjøttet gyllent i olje. Del auberginene i terninger og stek med kjøttet i 2 minutter under omrøring. Tilsett ingefær og chili og la alt steke i 2 minutter før du har i hvitløk, eddik og tomater. Demp varmen og la gryta trekke i ca. 60 minutter ved kokepunktet. Tilsett kikerter og la retten trekke 5 minutter til. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille og koriander til slutt. Servér med couscous eller ris.