Aprikos- og valnøttbrød
Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
BakverkIngredienser
75 g
aprikoser, tørkede2.5 dl
vann2 ss
honning3 dl
vann3 dl
yoghurt naturell2 ts
salt1 pk
gjær (50 g)3 dl
sammalt rug, grov5 dl
rugmel, siktet1 l
hvetemel200 g
valnøtterSlik gjør du det:
Grovhakk aprikosene og legg dem i bløt i varmt vann og honning i 10-15 min. Varm opp vann, yoghurt, olje og de utbløtte aprikosene, og varm til fingervarmt. Tilsett salt, gjær, mel og hakkede valnøtter. Arbeid sammen til en glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving 30-40 min. Ha deigen på melet bakebord, del i 3 like store emner og form til runde eller avlange brød. Legg på bakepapirkledt stekebrett, legg en bit bakepapir mellom hvert brød. Dekk til og etterhev i 45-50 min. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 °C i 30-40 min. For å teste om brødene er gjennomstekt, bank på dem, en hul lyd forteller at brødene er ferdig. Avkjøl på rist. Vil du ha myk skorpe, legg et klede over.