Asiatisk inspirert svineribbe
Oppskrift av: Eyvind Hellstrøm
120 minutter
HovedrettIngredienser
8 porsjoner
0.25 l
mango juice0.25 l
ananasjuice0.25 l
soyasaus1 fl
hvitvin, tørr0.5 l
ris vin50 g
ingefær, fersk2 fedd
hvitløk, delt i to1 stk
purre1 stk
liten selleri stang1 ss
korianderfrø1 ss
spisskum1 ss
sechuan pepper2 stk
små kanel stenger6 stk
stjerneanis, hel2 ss
honning2 stk
rød chiliSlik gjør du det:
Rut opp ribben og stek den i pannen med svorsiden ned til den blir gyllenbrun. Flytt stykket over i en stor ildfast form eller ovnspanne og kok ut stekepannen med risvinen og hvitvinen. Bland alle ingrediensene i pannen. Kok opp og ha dette over ribben i formen. Ovnen skal stå på 180 grader. Stek i cirka en time, snu kjøttet, fortsett nok en time og snu kjøttet igjen. Sil sjyen og øs den over kjøttet den siste halvtimen. Da blir ribben glansfull og lekker. Del opp ribben i skiver eller rektangler. Kok inn sjyen litt og øs som en saus over kjøttet til slutt. Server med rå grønnsaker i strimler, eller smørdampet spinat med en touch av hvitløk.