Asiatiske boller
Kjøttbollene er laget av svinekjøtt og serveres med hodekål og soyasaus.
Christopher Sjuve
20 minutter
HovedrettIngredienser
100 g
reker500 g
svinekjøtt4 stk
vårløk1 ss
ingefær, revet1 ss
soyasaus1 stk
eggehvite0.5 ts
pepper2 ss
olje til penslingTilbehør
1 fedd
hvitløk1 stk
finhakket chili1 stk
hodekål2 ss
soyasaus2 ts
maisenna1 dl
vann400 g
nudlerSlik gjør du det:
Tørk rekene, hakk dem og bland med kjøttdeig, vårløk, ingefær, soyasaus, eggehvite og pepper. Del og form farsen til 20 små boller. Stek dem i en wok i varm olje i ca. 6 minutter, og vend godt på woken underveis. Ta bollene ut.Stek deretter hvitløk og chili en liten stund, tilsett kål, og stek videre under omrøring til alt blandes sammen.Legg bollene tilbake i woken. Bland soyasaus, maismel og vann, hell blandingen over, rør om, og la alt frese til sausen tykner.
Smak til med mer krydder, og server med varme nudler, koriander og lime.