Auberginer med kjøttfyll
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
aubergine5 ss
olivenolje2 stk
løk5 stk
tomat250 g
kjøttdeig1 ss
tomatpuré2 stk
mild chili2 dl
vannSlik gjør du det:
Skyll auberginene. Skjær bort de grønne bladene rundt stilkfestet. Skrell auberginene på langs i et stripemønster, bruk potetskreller. Del auberginene i to på langs. Skjær et lang dypt snitt i hver av de skrelte stripene, slik at det blir en lomme. Varm stekeovn til 180 °C. Varm halve av olivenoljen i en stekepanne og stek auberginene rundt på alle kanter. Ta dem opp og legg dem i et ildfast fat med snittflaten ned. Skrell og finhakk løk. Skold 4/5 av tomatene (i kokende vann) trekk av skinnet, ta ut innmaten og hakk kjøttet. Skyll av resten av tomatene og skjær i skiver. Varm resten av oljen i stekepannen til den er skikkelig varm, tilsett kjøttdeigen og stek den under omrøring til all væske har fordampet. Tilsett hakket løk og stek til løken er myk og blank. Tilsett tomatpuré og de hakkede tomatene og la alt steke i ca 2 min. Smak til med salt og pepper og rør inn finhakket persille. Legg kjøttfyllet i "lommene" og legg resten av kjøttfyllet over. Legg på tomatskiver og halve chili (delt på langs og frøene skrapet bort). Hell vann i formen og litt olivenolje over kjøttfyll og auberginer. Bak i varm stekeovn på midterste rille i 30-40 min. Server med ris og en grønn salat.