Bacalao med blåskjell på napolitansk vis
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
900 g
ferdig utvannetklippfisk2 stk
egg3 dl
olivenolje2 bokser
hermetisketomater (à 500 g)2 fedd
hvitløk1 ts
oreganoSlik gjør du det:
Rens fisken, fjern eventuelt skinn og ben, og del den i passe store stykker. Visp eggene, og dypp fisken først i eggeblandingen, så i brødrasp tilsatt litt pepper. Stek fiskestykkene i varm olje. Skrubb blåskjellene godt og legg dem i en glovarm panne slik at de åpner seg. Ta ut innmaten. Sil av en blåskjellkraften som dannes, og sett den til side. Smør et ildfast fat med olje. Ha i en del av de grovhakkede tomatene og den hakkede hvitløken, samt oregano og nykvernet pepper etter smak. Dynk litt olivenolje over. Legg fisken oppå, så blåskjell, deretter et nytt lag tomater, hvitløk, oregano, pepper og litt olje. Til slutt helles blåskjellkraften over. Sett fatet i stekeovnen på middels varme, ca 200 grader, i ca 40 minutter. Hvis du ikke får tak i friske blåskjell, kan du bruke hermetiske. Reker er en annen mulighet; fremgangsmåten blir den samme. Sprø baguetter og frisk salat er godt tilbehør.