Bacalhau com natas
Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
600 g
poteter2 dl
fløte0.5 dl
olivenolje1 dl
kokende vann3 dl
melk50 g
margarin2 ss
hvetemel1 stk
løk3 stk
gulrot2 stk
eggeplomme0.5 stk
sitronsaft2 fedd
hvitløk1 stk
laurbærbladSlik gjør du det:
Skjær løken i ringer, hakk hvitløken og rasp gulrøttene. Klippfisken vannes ut i 1 døgn før den kokes. Etter koking deles den opp i små biter. Frityrstek potetene som er skåret i strimler. Ha løken, hvitløken, gulrøttene og oljen i en stekepanne. Ha i laurbærbladet når ingrediensene er gjennomstekt. ( Det skal ikke brunes). Dra til side stekepannen og tilsett klippfisken og potetene i pannen. Smelt margarinen for seg, tilsett mel, visp godt og tilsett varm melk. Tilsett fløten og kokevannet til klippfisken. La det stå på varmen til det koker. Dra til side og la det avkjøle litt, smak til med salt, pepper og muskattnøtt. Tilsett vispede eggeplommer. Bland alt sammen i en ildfast form og stek ved 200 grader i ca 20 minutt inntil retten er lett gylden på toppen. Serveres med brød og portugisisk rødvin.