Biff med scampi og krydderbearnaise
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
8 stk
scampi, råMarinade til scampi
4 ss
olivenolje2 ss
sitronsaft2 ts
hakket rød chili2 fedd
hvitløk0.5 ts
tandoorikrydder0.5 ts
saltBernaise
200 g
smør, usaltet2 stk
sjalottløk1 dl
hvitvin2 stk
eggeplomme2 ss
varmt vann2 ss
hakket estragon0.5 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Legg biffene i romtemperatur til temperering ca 1 time før de skal stekes. Lag marinade til scampi. Rens scampi og legg i marinaden. La dem ligge i marinaden 20-30 min. Stek scampiene i marinaden i 2-3 min (til de skifter farge fra grå til rosa). Lag bearnaise og stek poteter i ovn eller panne. Krydre biffene og stek dem på litt over middels varme, til det begynner å piple opp kjøttsaft på oversiden. Snu og stek biffene til rosa kjøtttsaft pipler frem. La biffene hvile 5-6 min før servering. Tre 2 og 2 scampi på cocktailpinner (1 pinne til hver) og stikk pinnen inn i biffen ved servering. Server med råstekte poteter (stekt i olje i stekeovn), grønnsaker og bearnaise. Bearnaise Smelt smøret, holde det lunkent. Finhakk sjalottløk og kok i hvitvin til det er nesten tørt. Ta kasserollen vekk fra platen. Tilsett eggeplommer og varmt vann (ikke kokende) og pisk lett og luftig under svak oppvarming. Spe forsiktig med smøret, i en tynn stråle under omrøring. Pass på at temperaturen på smøret er omtrent den samme som på eggeplommene. Smak til med finhakket estragon og sitron. Tips: Krydderbearnaise: Smak ev til med (per porsjon): 1 ts finhakket gressløk, 1 ts basilikum og 1 ts hakket soltørket tomat.