Biffkebab
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
karbonadedeig1 stk
egg1 ss
curry paste0.5 ts
spisskum, malt1 ts
saltYoghurtdressing
2 dl
matyoghurt0.5 ss
curry paste0.5 ts
spisskum, malt1.5 ts
salt2 ss
frisk hakketmyntePoteter
8 stk
poteter0.5 stk
purre(el. 4x så mange vårløk)1 ts
salt1 ss
olje eller smørSlik gjør du det:
Begynn med å lage dressingen. Bland alle ingrediensene og smak til. Poteter Skrell og riv potetene grovt opp. La dem ligge litt i kaldt vann, slik at stivelsene "skylles" ut. Skjær purre/vårløk i tynne strimler. La potetene renne godt av seg.. Fordel de revene potetene ut over en bakepapirkledt stekebrett. Ringel over olje og stek i varm stekeovn ved 250 ºC i ca 10 min. Tilsett finstrimlet purre/ vårløk og salt og bland sammen. Stek videre i ca 10 min. Kebab Bland sammen karbonadedeig, egg, currypasta og krydder. Rør godt sammen. Legg et bakepapir på kjøkkenbenken. Legg ca 1 dl karbonadedeig over. Legg over et bakepapir og kjevle karbonadedeigen ut til en tynn pannekake på størrelse med stekepannen.. Trekk av det øverste bakepapiret, legg karbonadekaken i varm stekepanne med litt olje/smør, bakepapiret opp. Trekk av bakepapiret og stek 2 min på hver side. Fortsett å kjevle ut karbonadepannekaker til all deigen er brukt opp. Ved servering skjær de stekte karbonadepannekakene i tynne strimler. De stekte poteten kan legges i en godt smurt/oljet kopp. Press potetene lett sammen og snu opp ned på tallerken. Servere med chilisaus, og syltede søte paprika.