Blandete grønnsaker - Xiao cai he hui
Da jeg drev restaurant, serverte jeg denne retten som vegetarmåltid. Gjestene fikk da ta del i Xiang-kjøkkenets smaksverden uten å spise kjøtt eller fisk. Retten finnes i mange varianter rundt i Hunan.
Oppskrift av: Feng Xian Lin
30 minutter
VegetarIngredienser
4 porsjoner
100 g
stangselleri100 g
aubergine0.5 stk
paprika, rød100 g
brokkoli0.5 stk
agurk5 fedd
hvitløk0.5 dl
solsikkeolje1 ss
hot bean- saus2 ss
rismel2 ss
østerssaus2 ss
sesamolje1 ts
salt5 stk
koriander, potteSlik gjør du det:
Middels sterkt krydret Legg soppen i kaldt vann i 1 time. Skjær den så i strimler. Vask alle grønnsakene grundig. Behold skallet på auberginen og agurken. Kutt aubergine, agurk, stangselleri og paprika i 5 cm lange strimler. Kutt brokkoli i 5 store stykker. Kutt koriander i 3 cm lengder. Kast røttene. Knus og finhakk hvitløken. Bland ut rismelet i 2 ss kaldt vann. Fres solsikkeoljen i en wok på sterk varme. Tilsett salt, hvitløk og sopp. Rørestek i 1 minutt. Tilsett stangselleri, aubergine, paprika, brokkoli, agurk og hot bean-saus. Rørestek i 2 minutter. Tilsett så dl hønsekraft eller kaldt vann, rismel, østerssaus, sesamfrø og koriander. Server helst som tilbehør til hovedretter. Oppskriften er hentet fra boken "Xiang. Mat og kultur fra Hunan" av Feng Xian Lin (Mangschou 2003)