Blomkålsuppe med ost
Christopher Sjuve
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 stk
purre2 ss
smør500 g
renset blomkål1 l
vann0.2 dl
melk2 stk
hønsebuljongterning0.25 ts
hvit pepper, malt2 ts
sennep150 g
ost, revetSlik gjør du det:
Rens, snitt og skyll purren. Skjær den i tynne skiver. Smelt smør i en stor kjele. Tilsett purre og la den surre over svak varme 2-3 minutter. Finhakk kålen og legg den i kjelen. Tilsett vann, melk og buljongterninger. La suppen småkoke under lokk i ca. 10 minutter. Ønsker du en jevn suppe, kan den moses med stavmikser eller matmølle (foodprosessor). Trekk kjelen med den kokende suppen av platen. Tilsett ost og rør til den er smeltet. Smak suppen til med pepper, sennep og salt. La ikke suppen koke etter at osten er tilsatt, da blir osten seig og trådete (med unntak av cheddar). Server med brød.