Brenneslesuppe
Det er nesten ikke til å begripe at ugress kan blir så god mat. Brenneslen burde plukkes når den er ung.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
SuppeIngredienser
2 porsjoner
6 dl
brennesle4 dl
vann3 stk
sjalottløk2 dl
hvitvin1 ss
kyllingbuljong2 dl
kremfløte2 stk
egg50 g
parmesanSlik gjør du det:
Plukk eller klipp ung brennesle. Bruk hansker (eller fryseposer) for å beskytte hendene). Fyll en stor bolle. Skyld brenneslen godt i kaldt vann. Kok den i fem, seks minutter i 4 desiliter vann. (Brenneslen brenner ikke etter at den er kokt).
Kjør med stavmikser til alt er glatt. Ta noen spiseskjeer av denne kraften og legg i en skål. Hell på noen spiseskjeer med olivenolje og sett til side.
Finhakk sjalottløken. Fres den i en kjele i litt olje til den blir blank. Hell på hvitvin og la det koke inn til halvparten. Ha i kyllingbuljong og kremfløte og la det koke inn i noen minutter. Spe på med brenneslekraften. Smak deg fram. Smak til med salt og pepper. Servér med brennesleoljen og parmesanskav.
Server gjerne med bløtkokte eller posjerte egg.