Brokkoliburger
En vegetarburger? Slik lager du det...
Oppskrift av: Jane H. Johansen
30 minutter
VegetarIngredienser
Slik gjør du det:
Oppskriften gir 5 store burgere.
1. Kok risen i lettsaltet vann etter anvisning på pakka. Basmati naturris trenger 20-30 min koketid. Sil av eventuelt overflødig vann og sett til side.
2. Del brokkolien i biter og kok den såvidt mør (3-4 min). Skyll raskt i kaldt vann og sil av.
3. Ha brokkolibitene i en stor bolle. Finn fram stavmikseren og mos mesteparten. La det være igjen noen små biter, det skaper litt mer action i burgerne.
4. Bland inn risen og resten av ingrediensene. Arbeid deigen med en sleiv til du har en fin og smooth lysegrønn farse. La hvile i 15 min.
5. Form 5 store runde burgere og stek dem gylne på begge sider.