Burger med cottage cheese og chili
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 fedd
hvitløk1 beger
cottage cheese2 stk
sjalottløk1 fedd
hvitløk1.5 ts
salt1 stk
rød chili, finhakket3 ss
kaldt vannDressing
2 dl
matyoghurtOvnsbakte rotgrønnsaker
2 stk
søtpotet3 stk
gulrot6 ss
olivenolje3 ss
honning, flytendeSlik gjør du det:
- serveres med krydret yoghurtdressing og ovnsbakte rotgrønnsaker Ovnsbakte rotgrønnsaker Begynn med grønnsakene. Varm stekeovnen til 250 ºC. Rens og del grønnsakene i staver og legg i et ildfast fat. Vend inn olje, salt og pepper. Sett formen i stekeovnen på midterste rille og stek i 25-30 min til grønnsakene er møre og gyllene. "Ringle" over flytende honning de siste 4-5 min av steketiden. Fortsett med dressing. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med litt sukker og salt. Bland sammen kvernet kjøtt, cottage cheese, finhakket løk, hvitløk og chili, salt, krydder og kaldt vann. Form til burgere, 1-2 til hver. Stek i stekepanne med olje/smør 3-4 min på hver side. Rist rundstykkene / brødskivene i en stekepanne. Del et fedd hvitløk i to og gni snittflaten mot snittflaten på rundstykker eller brødskivene. Anrett burgere på rundstykker/ brød salatblad, fordel over dressing og topp med rundstykke eller brødskive. Server med ovnsbakte rotgrønnsaker.