Burritos med linser og fetaost
Spinat, linser, aprikoser og fetaost er godt og spennende fyll i disse gratinerte burritosrullene.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
250 g
fryst blad spinat1 dl
linser, røde1 stk
løk3 fedd
hvitløk1.5 ts
spisskum, malt1.5 ts
oregano1 dl
strimlede aprikos er200 g
fetaost6 stk
tortilla (store)1.5 dl
revet gul ostTomatsalsa
1 stk
rødløk4 stk
tomat1 stk
chili, rødSlik gjør du det:
Gratinering: i ovn ved 225 grader i ca. 15 minutter, på midterste eller høyere rille. Tin spinaten, eller forvell frisk spinat, og klem ut vann. Kok linsene etter anvisning på pakken og la dem renne av. Hakk løk og hvitløk. Fres løken i olivenolje uten at den får farge. Tilsett hvitløk, spinat og krydder. Fres alt et par minutter og la det avkjøles litt. Bland linser, strimlede aprikoser og most fetaost i spinaten. Smak til med salt og pepper. Fordel fyllet på tortillaene og rull dem sammen. Legg rullene i en smurt, ildfast form med skjøten ned. Strø osten over. Gratiner til rullene får fin farge. Server sammen med tomatsalsa. Tomatsalsa
Skjær løken i tynne båter og tomatene i mindre biter. Del chilien på langs, ta ut frø og vegger og hakk resten. Fres løk, tomater og chili raskt i olivenolje og smak til med salt.