Cæsarsalat

Cæsarsalat

Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Salat

Slik gjør du det:

Velg en litt tykkbladet salat med god smak, som passer til den kraftige dressingen, for eksempel romano- eller hjertesalat. Skyll godt av salaten og legg den i litt kaldt vann i kjøleskapet eller i en tett frysepose i kjøleskapet. Del brødet i terninger og stek sprø i litt smør. Alle ingrediensene til dressingen bør ha samme temperatur, ellers kan dressingen lett skille seg. Visp sammen eggeplommer, sitronsaft, worchestershiresaus, finhakket hvitløk, finhakket ansjosfilet og halvparten av den revne parmesanosten. Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Blir dressingen for tykk spe med litt kaldt vann. Hell dressingen over salat revet i biter og vend lett om. Dryss over revet parmesan og ha i brødkrutongene. Tips: For en mettende middagssalat, server grillet eller stekt kyllingbryst i tillegg.

Kanskje disse også frister?