Chili con carne
Oppskrift av: Craig Whitson
180 minutter
GryterettIngredienser
10 porsjoner
2 stk
hakket løk2 fedd
finhakket hvitløk1 kg
hamburgerdeig2 ss
spisskum2 ss
chilipulver2 ss
paprikapulver1 ss
pepper1 bokser
hakkede tomat er2 stk
fersk jalapeño- chiliSlik gjør du det:
1. Fres løk og hvitløk til mykt i olje i en stor gryte. 2. Brun kjøttet, litt om gangen, i olje i en stor stekepanne. Legg etter hvert kjøttet på en tallerken. 3. Tilsett ferdigbrunet kjøtt i gryten med løk og hvitløk. 4. Tilsett cumin, chilipulver, paprikapulver, pepper og ca 1 ss salt og kok videre i 5 minutter. 5. Ha i tomater, finhakkede jalapeños, nok vann til å dekke over kjøttet med ca 5 cm, og kok opp. 6. Reduser varmen og småkok til kjøttet er mørt (ca 3 timer). Tilsett litt mer vann underveis hvis nødvendig. Sausen skal være «nokså tykk». 7. Sjekk for salt og server straks. Kan oppbevares i kjøleskapet og kan fryses. Faktisk bedre etter at den har stått i kjøleskapet en dag.