Cupcake med jordbær
Cupcake lages med frosne eller friske jordbær.
Oppskrift av: Siv Randi Palm
45 minutter
BakverkIngredienser
150 g
jordbær300 g
hvetemel1 ss
bakepulver1 knivsodd
salt120 g
sukker2 stk
egg2.5 dl
matfløte6 ss
solsikkeolje1 ts
vaniljeessens1.25 dl
kremfløte12 stk
jordbærSlik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 250 grader.
Hakk jordbærene og la dem stå ute på benken mens du sikter mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Rør inn sukker og jordbær. Visp eggene lett sammen i en annen bolle. Visp inn matfløte, olje og vaniljeekstrakt.
Bland det våte med det tørre, og rør forsiktig sammen til en glatt røre. Ha røren i muffinsformene, sett inn i ovnen, og skru den samtidig ned til 200 grader. Stek i ca. 20 minutter. La muffinsene hvile i minst 5 minutter.
Stivpisk kremfløten, gjerne med ½ ts sukker, og legg en klatt oppå hver muffins, bruk sprøytepose for å lage en pen snurretopp. Pynt med et ekstra jordbær på hver.