Curryburger
Lammeburgere med eksotisk touch. Hamburger med litt kryddersting gjør fredagen kulere.
Oppskrift av: Håvard Egge
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
0.5 kg
lammekjøtt uten ben2 stk
salt1.5 ts
kumin frø1 ts
korianderfrø1 ts
gurkemeie0.5 ts
chilipulver3 fedd
hvitløk, finhakketSlik gjør du det:
Bein ut lammekjøttet, og skjær det i biter. Bruker du kjøtt fra bog eller lår kan du antakelig beholde alt fettet, men fra side og nakke ville jeg kastet en del. Fettbitene skjæres i ekstra små biter.Kjør i kjøkkenmaskina sammen med saltet til du har en seig kjøttmasse.Sett på frys.
Imens rister du kuminfrø og korianderfrø. Knus dette i morteren og bland med gurkemeie, chilipulver og finhakket hvitløk.Bland krydderblandingen inn i lammdeigen og form til burgere.Stek burgerne på begge sider til de er gjennomstekt. Server med raita, nanbrød, mangochutney og onion bhajis. Eller i mer tradisjonell burgerpakning med det tilbehøret du pleier å bruke.