Elgtunge med persillesaus

Elgtunge med persillesaus

Oppskrift av: Aase Strømstad

Ingredienser

8 porsjoner

1 stk

elg tunge

Persillesaus:

Gulrot- og persillerotstuing:

3 stk

gulrot

1 dl

vann

1.5 dl

kremfløte

Slik gjør du det:

Kok elgtungen i vann med krydder til den er godt mør, 1,5-2 timer. Ta den opp og flå av skinnet. Skjær tungene i skiver før servering. Kok persillestilkene og løken i kraften fra elgtungen til det er kokt inn til det halve. Tilsett fløten og kok sausen videre til den tykner. Rør hakket persille i like før servering og smak til med salt. Rens og skjær røttene i små terninger. Kok dem knapt møre i vannet, tilsett fløte og kok videre til grønnsakene er møre og sausen fyldig. Smak til med salt. Server tungen varm eller kald med varmt tilbehør.

Kanskje disse også frister?