Elgtunge med persillesaus
Oppskrift av: Aase Strømstad
180 minutter
Forretter og småretterIngredienser
8 porsjoner
1 stk
elg tunge1 ts
pepperkorn1 stk
laurbærbladPersillesaus:
6 dl
kraft fra elgtunge1 bt
persille, stilkene1 stk
sjalottløk3 dl
kremfløte1 bt
persille, bladeneGulrot- og persillerotstuing:
3 stk
gulrot3 stk
persillerot1 dl
vann1.5 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Kok elgtungen i vann med krydder til den er godt mør, 1,5-2 timer. Ta den opp og flå av skinnet. Skjær tungene i skiver før servering. Kok persillestilkene og løken i kraften fra elgtungen til det er kokt inn til det halve. Tilsett fløten og kok sausen videre til den tykner. Rør hakket persille i like før servering og smak til med salt. Rens og skjær røttene i små terninger. Kok dem knapt møre i vannet, tilsett fløte og kok videre til grønnsakene er møre og sausen fyldig. Smak til med salt. Server tungen varm eller kald med varmt tilbehør.