
En sommerlig fiskesuppe
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
SuppeIngredienser
6 porsjoner
2 kg
fersk fisk, gjerne forskjellige slag1 stk
løk2 fedd
hvitløk4 ss
olivenolje1 stk
fennikel3 stk
poteter2 stk
gulrot2 skiver
sellerirot, ev. halve så mange persillerot2 bokser
tomatboks8 dl
fiske kraft eller grønnsakbuljong4 dl
tørr hvitvin (kan sløyfes, øk da mengden fiskekraft)1 stk
purreKraft
0.5 stk
løk1 stk
gulrot2 skiver
sellerirotSlik gjør du det:
Rens og fileter fisken. Kok ev fiskekraft, se tips. Rens og finhakk løk og hvitløk og surr blank i olje i en gryte sammen med safran og grønnsaker i biter. Tilsett tomater, kraft og hvitvin. Kok opp og la trekke i 10-15 min. Rens og skjær purre i skiver og del fiskefiletene i mindre biter. Legg i gryten, kok opp og la trekke til fisken er kokt. Smak til med dill eller timian, salt, pepper. Blåskjell/muslinger og reker legges i suppen rett før servering. Server suppen rykende varm. Kraft: Rens fisken skjær ut filetene og kok kraft på skinn og bein. Ha noen pepperkorn, laurbærblad, løk, gulrot, sellerirot og litt salt i kokevannet. Kok opp og la trekke i ca 15 min. Skum godt for å få en klar kraft. Rekeskall kan gjerne koke med i kraften. Sil kraften og kok den litt inn. Til suppen serverer vi sitron- og hvitløkmajones(aioli) eller kryddersmør og godt brød. Smøret smakes til med hvitløk, sitronsaft og hakkede urter som feks timian og persille. Brødet baker du enkelt og greitt selv. Se oppskrift på brød her. Se oppskrift på sitronaioli her.