Entrecôte med asiatisk smak, fennikel og eple
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
entrecôte2 ss
hoisinsaus (se tips)2 ss
rød curry paste1 ss
ingefær, revetGrønnsaker
2 stk
fennikel3 stk
lite eple600 g
poteter4 stk
stjerneanis, hel1 ts
sukker, brunt2 dl
eplejuice2 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Varm stekeovn til 250 ºC. Gni entrecôten med salt og pepper. Bland samen hoisinsaus, rød currypasta, chilisaus og ingefær og vend kjøttet i blandingen. Stikk inn et steketermometer. Del fennikel, epler og poteter i båter. Dekk en langpanne eller ildfast fat med bakepapir og legg i kjøtt og grønnsaker. Dryss litt salt, pepper og sukker på grønnsakene og legg over stjerneanis. Bland sammen eplejuice, olivenolje og konsentrert kalvefond, og hell over kjøtt og grønnsaker. Sett langpannen på nest øverste rille i stekeovnene og stek i ca 20 min til kjøttet har fått farge. Senk temperaturen til 125 ºC, åpne stekeovnsdøren slik at temperaturen faller til 125 ºC. Stek videre i 20-30 min til steketermometeret viser 58 ºC og grønnsakene er møre. Blir kjøttet ferdig før grønnsakene, ta det ut og la det hvile i 10-15 min før det skjæres opp. Øk ev ovnstemperaturen til 175 ºC slik at grønnsakene blir møre. Tips: Hoisinsaus, rød currypasta finner du i hyllen med asiatisk mat i butikken.