Farmors innbakte falukorv

Farmors innbakte falukorv

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Deig

25 g

gjær

0.75 dl

melk

1 krm

salt

1 stk

egg

2.75 dl

hvetemel

Fyll

0.5 stk

løk

0.25 dl

persille

250 g

falukorv

Slik gjør du det:

Smelt margarin, tilsett melk og varm blandingen til 37 grader - håndvarm. Rør gjæren ut i væsken, tilsett salt, egg og mel. Elt deigen til den er glatt og smidig. Dekk den til og la den heve i ca. 30 minutter. Elt deigen lett og kjevle den ut til et rektangel, stort nok til å dekke pølsen. Bland fyllet og smør det over deigen, legg på pølsen og pakk deigen sammen. Legg den med skjøten ned på bakepapir på stekebrett, dekk den til og etterhev den i ca. 15 minutter. Pensle deigen med egg og dryss på grovmalt pepper. Stek pølsen midt i ovnen ved 225 °C i ca. 20 minutter.

Kanskje disse også frister?