Finnbiff (reinsdyrgryte)
Denne gryta er laget på reinsdyrskav, det billigste kjøttet.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
500 g
reinsdyrskav1 stk
løk3 ts
mel500 g
poteter2 stk
gulrøtter2 stk
persillerøtter1 dl
tørket sopp1 stk
hvitløk2 dl
kremfløte50 g
brunost1 ss
solbærsyltetøySlik gjør du det:
Finhakk løken og stek den sammen kjøttet på middels varme i smør i en gryte.
Stek til løken er blank. Ha i tre teskjeer mel og stek videre i to minutter. Skrell poteter, gulrøtter og persillerøtter. Hakk dem i grove biter og ha i gryta. Del hvitløken i to på tvers. Ha den i gryta med tørket sopp, kremfløte, brunost og solbærsyltetøy. Fyll på med vann til gryta får den konsistensen du vil ha. Når grønnsakene er møre er maten ferdig. Smak til med salt og pepper.