Firkantede helkornbrød

Firkantede helkornbrød

Fire brød i en og samme langpanne! Denne måten å bake brød på er superpraktisk.

Christopher Sjuve
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

6 dl

vann

5 dl

melk

3 ss

olje

50 g

gjær

2 ss

sirup

1 ss

salt

8 dl

rugmel

Slik gjør du det:

(Gir 4 stykker) Kok helkornmelet og vann under lokk til grynene er myke, ca 10 minutter. Bland i melk og olje og la blandingen bli fingervarm, 37 grader.
Smuldre gjæren i en bolle. Rør ut gjæren i litt av krossblandingen. Tilsett resten av blandingen, sirup, salt, brødkrydder og mel. Arbeid alt sammen kraftig til en deig.
Strø litt mel over deigen og la den heve under et håndkle i ca 45 minutter. Ta opp og arbeid sammen deigen på et bakebord påstrødd mel.
Form deigen til fire lubne brød og legg dem i en smurt langpanne, ca 30 x 40 cm. Pensle med olje mellom brødene. La brødene heve under håndkle i ca 45 minutter.
Sett ovnen på 200 °C. Stekes på nederste rille i ovnen i ca 45 minutter.
La brødene avkjøles noe, legg de over på rist og la de bli kalde under et håndkle.

Kanskje disse også frister?