Firkantede helkornbrød
Fire brød i en og samme langpanne! Denne måten å bake brød på er superpraktisk.
Christopher Sjuve
180 minutter
BakverkIngredienser
4 dl
hvete helkorn6 dl
vann5 dl
melk3 ss
olje50 g
gjær2 ss
sirup1 ss
salt0.5 ss
knuste koriander frø8 dl
rugmel7 dl
hvetemelSlik gjør du det:
(Gir 4 stykker) Kok helkornmelet og vann under lokk til grynene er myke, ca 10 minutter. Bland i melk og olje og la blandingen bli fingervarm, 37 grader.
Smuldre gjæren i en bolle. Rør ut gjæren i litt av krossblandingen. Tilsett resten av blandingen, sirup, salt, brødkrydder og mel. Arbeid alt sammen kraftig til en deig.
Strø litt mel over deigen og la den heve under et håndkle i ca 45 minutter. Ta opp og arbeid sammen deigen på et bakebord påstrødd mel.
Form deigen til fire lubne brød og legg dem i en smurt langpanne, ca 30 x 40 cm. Pensle med olje mellom brødene. La brødene heve under håndkle i ca 45 minutter.
Sett ovnen på 200 °C. Stekes på nederste rille i ovnen i ca 45 minutter.
La brødene avkjøles noe, legg de over på rist og la de bli kalde under et håndkle.