Fiskefrikassé
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
torsk - eller seifilet4 dl
vann1 ts
salt5 stk
pepperkorn3 stk
selleri150 g
sukkererter2 ss
hvetemel2 dl
matfløte1 ss
hakket persilleSlik gjør du det:
Skjær fisken i porsjonsstykker. Rens og grovkutt grønnsakene. Kok opp vann med salt og hel pepper, legg i fisk og grønnsaker og la det trekke til alt er kokt, 6-8 minutter. Ta fisk og grønnsaker opp, sil kraften og kok den litt inn. Visp sammen mel og fløte og visp det i kraften. Kok sausen under omrøring i minst 5 minutter. Smak den til med salt og pepper, rør inn finhakket persille og legg fisk og grønnsaker tilbake og la det trekke til alt er gjennomvarmt. Server frikasseen med kokte poteter. Tips: For ekstra fin saus, kan du røre inn en eggeplomme. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er rørt inn.