Fiskegrateng

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 220 grader.
Skjær purren i skiver (ikke ta med alt det grønne) og del opp kantarellene. Stek dem i 7-8 minutter under omrøring. Legg dem i bunnen på en stor ildfast form.
Potetmos
Del potetene i biter (da går det fortere å koke dem) og kok dem møre. Mos dem med smøret. Rør inn eggeplommene.
Fisk
Fjern eventuelle bein fra fisken. Del den opp i biter så store at de får plass på en spiseskje.
Hvit saus
Smelt smør i en tykkbunnet kjele. La det putre litt før du har i mel. Rør rundt og la det steke i et minutt eller to. Ha gradvis inn melk og fløte. Sausen skal være ganske tykk.
Ha i fiskekraft, estragon, gressløk og smak til med salt og pepper.
Ha i fisken. Hell dette over soppen i den ildfaste formen.
Legg på potetmosen og smør den utover. Lag en mønster med en spiseskje (med et mønster får mosen større stekeflate og blir sprøere når den stekes i ovnen).
Ha formen i ovnen omtrent 20 minutter - den skal bli gyllen på toppen.

Kanskje disse også frister?