Fiskegrateng
Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
100 g
kantareller2 stk
purrePotetmos
1 kg
poteter200 g
smør3 stk
eggeplommeFisk
400 g
laks, uten bein400 g
torsk, uten beinHvit saus
35 g
smør35 g
hvetemel2 dl
melk2 dl
kremfløte1 ss
estragon, tørket4 ss
gressløkSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 220 grader.
Skjær purren i skiver (ikke ta med alt det grønne) og del opp kantarellene. Stek dem i 7-8 minutter under omrøring. Legg dem i bunnen på en stor ildfast form.
Potetmos
Del potetene i biter (da går det fortere å koke dem) og kok dem møre. Mos dem med smøret. Rør inn eggeplommene.
Fisk
Fjern eventuelle bein fra fisken. Del den opp i biter så store at de får plass på en spiseskje.
Hvit saus
Smelt smør i en tykkbunnet kjele. La det putre litt før du har i mel. Rør rundt og la det steke i et minutt eller to. Ha gradvis inn melk og fløte. Sausen skal være ganske tykk.
Ha i fiskekraft, estragon, gressløk og smak til med salt og pepper.
Ha i fisken. Hell dette over soppen i den ildfaste formen.
Legg på potetmosen og smør den utover. Lag en mønster med en spiseskje (med et mønster får mosen større stekeflate og blir sprøere når den stekes i ovnen).
Ha formen i ovnen omtrent 20 minutter - den skal bli gyllen på toppen.