Fiskegryte med reker
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
hysefilet1 ts
salt0.5 ts
pepper1.5 ss
smør500 g
reker1 dl
hvitvin, tørr3 dl
reke kraft2 dl
kremfløte2 stk
eggeplomme1 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
I ovn ved 200° i ca. 15 minutter Rens rekene. Kok kraft på rekeskallene med hvitvin og så mye vann at de dekkes. Sil kraften etter 20 minutter og kok den inn til angitt mengde kraft. Kok rekekraft og kremfløte uten lokk i 5 minutter. Rør sammen eggeplommer og sitronsaft og rør det i rekesausen. Ta den av varmen og smak til med salt og pepper. Hell sausen i et ildfast fat. Skjær filetene i porsjonsstykker, dryss dem med salt og pepper og brett dem dobbelt. Legg dem i sausen. Pensle fisken med smeltet smør og bak den i ovn til den er akkurat gjennomkokt. Dryss de rensede rekene over like før servering.