Fiskekaker fra Bergen med gulrot- og persillerotstuing

Fiskekaker fra Bergen med gulrot- og persillerotstuing

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Pass på at alle ingrediensene er iskalde. Skjær fisken i biter og kjør i foodprocessor med saltet. Tilsett potetmel og krydder. Spe først med eggene, og deretter med melk og fløte til en jevn frase. Form i hånden til passe store kaker, og stek i nøytral olje tilsatt litt smør. Server med kokte poteter og gulrot- og persillerotstuing. Gulrot- og persillerotstuing: Del gulrot og persillerot i skiver/terninger, og kok i lettsaltet vann til røttene er møre. Kokevannet skal så vidt dekke røttene. Bruk litt av kokevannet i sausen. Saus: Smelt smør rør inn hvetemel og spe med melk og kokevann fra røttene. Sausen skal være fyldig. Kok opp og la trekke i ca 6 min. Smak til salt, pepper og revet muskat. Tilsett de kokte røttene, og la alt bli gjennomvarmt.
Oppskrift fra kokeboken "Gode gamle Bergensretter" av Sjur Midtun, Marius Mørk og Gard Haugland

Kanskje disse også frister?