Fiskekaker med asiatisk smak
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.5 ts
salt0.5 ts
pepper1 stk
løk, gjerne rødløk2 fedd
hvitløk0.25 stk
purre1 ts
ingefær, revet2.5 dl
melkRotmos:
Slik gjør du det:
Del fisk i mindre biter og ha i en foodprocessor sammen med salt, pepper, løk, hvitløk, purre eller vårløk, kruspersille eller dill, ingefær og revet skall av sitron. Spe med melken og kjør til alt er godt blandet. Form til fiskekaker og stek i smør i middels varm panne 3-4 min på hver side. Server med rotmos, salat og for eksempel sweet hot chilisaus eller en rømmesaus. Rotmos: Kok poteter, gulrot, sellerirot og kålrot mør, hell av kokevannet og tilsett melk eller matfløte og smør og mos sammen. Smak til med salt og pepper.